Rezumatul lunii martie

A trecut încă o lună din acest an, o lună plină de realizări, la care ne putem uita înapoi cu satisfacție și mândrie.

După cum bine știm, timpul ne este cea mai de preț resursă, iar astfel, martie a început în cel mai productiv mod posibil, cu un training de time management ce a avut loc pe 3 martie la MindsHub. Participanții acestui training au plecat de acolo cu multe cunoștințe noi și gata de implementat, totodată petrecându-și timpul într-un mod benefic.

Puțin timp mai târziu a început munca intensă a voluntarilor noștri. Între 14-17 martie 2019 s-a desfășurat, la Timișoara, cea de-a 37-a ediție a Convenției Europene a Studenților, una dintre cele mai importante reuniuni a Uniunii Studenților Europeni (ESU), iar Liga AC a fost organizator principal. În cele 3 zile pline de activități, aproximativ 100 de reprezentanți ai studenților din 40 de țări membre ale Spațiului European al Învățământului Superior (SEIS) au discutat cele mai importante subiecte de pe agenda educațională la nivel european.

Treaba Ligii nu s-a terminat aici, întrucât weekend-ul imediat următor a avut loc cea de-a 5-a ediție a proiectului RoboTEC, un proiect ajuns deja tradiție pentru noi. Astfel, în perioada 22-24 martie, peste 200 de pasionați ai roboticii din rândul elevilor și studenților s-au adunat la Timișoara pentru a-și pune în practică cunoștințele de programare și robotică, țintind totodată spre marele premiu. Concursul s-a desfășurat pe parcursul a două zile, în două locații diferite, Shopping City și corpul Electro al UPT, iar în urma acestora, atât participanții, cât și organizatorii au plecat acasă cu lucruri noi învățate.

După munca intensă din primele două treimi ale lunii, Liga AC a organizat pe 28 martie Kitsch Party în The Blend Inn, unde împreună cu studenții ne-am putut relaxa și uita de stres pentru o seară.

După o lună plină pentru organizație, membrii noștri nu au luat o pauză, ci au continuat munca din greu pe viitoarele proiecte și activități ale Ligii. Astfel, cu toate că martie a fost o lună foarte productivă și intensă, nu ne așteptăm la mai puțin de la cele ce urmează. Liga AC pregătește o perioadă cu tot la fel de multe activități și provocări, printre care se numără UniHack, noul proiect al Ligii și ISWinT (International Student Week in Timișoara), cel mai vechi proiect al nostru ajuns, în această vară, la a 26-a ediție.