Rezumatul lunii aprilie

Deși acest an universitar se apropie de final cu pași repezi, activitatea Ligii AC este în toi! Luna aprilie a fost una extrem de productivă, iar membrii organizației se pot mândri cu multe evenimente reușite!

Această lună a început într-o notă relaxantă, Liga AC organizând la Baza Sportivă Nr.2 activități sportive pentru toți studenții, astfel având oportunitatea de a ne cunoaște mai bine unii cu ceilalți și de a uita de monotonia facultății sau de stresul sesiunii ce se apropie. Fiind de un mare succes, după două săptămâni, acest eveniment s-a repetat.

De asemenea, s-a organizat în perioada 15-19 aprilie “Limonada de 5 credite”, activitate la care studenții din facultatea de Automatică și Calculatoare și-au spus problemele în legătură cu facultatea și viața studențească. Acest lucru s-a realizat prin completarea unui formular, online sau fizic, la standul nostru. Atmosfera a fost una prietenoasă, această discuție și completarea formularului având loc la un pahar de limonadă, în fața sediului Ligii AC.

În weekend-ul 19-21 aprilie a avut loc unul dintre proiectele noastre de suflet, “Comoara Ligii AC”. Proiectul a reunit membrii organizațiilor din ANOSR în Timișoara și a avut la bază celebrul joc al vânătorii de comori. Acesta constă în urmărirea indiciilor, mergând de la un obiectiv turistic al Timișoarei la altul, în vederea rezolvării traseului. La fiecare obiectiv ales s-au îndeplinit anumite provocări, pentru a putea primi indiciul spre următoarea destinație. Pe lângă șansa descoperirii frumosului oraș de pe Bega, participanții au avut ocazia să lege noi prietenii și să descopere alți oameni la fel de implicați în voluntariat ca și ei! Proiectul a fost un succes, iar toți participanții au plecat acasă cu cele mai frumoase amintiri din studenție!

Tot în același weekend, s-a organizat un training de prim-ajutor la FITT, unde am fost învățați să fim pregătiți să reacționăm în orice fel de situație și să putem acorda neîntârziat primul ajutor în caz de nevoie.

Evenimentul “Game Design 101”, organizat în data de 21 aprilie, a avut scopul de a învăța care sunt pașii ce trebuie parcurși pentru a-ți crea propriul tău joc, digital sau non-digital. Acest training nu s-a axat doar pe partea de programare, iar participanții au putut învăța să creeze și povestea din spatele unui joc.

Având în vedere că va urma cel mai nou proiect al Ligii AC, “UniHack”, în data de 23 aprilie s-a organizat o sesiune de Q&A + Networking, unde am dezvăluit toate detaliile legate de UniHack și s-a putut participa la o discuție cu organizatorii și sponsorii noștri, urmată de o seară socială.

Luna aceasta încărcată, dar extrem de productivă s-a încheiat cu evenimentul “Chess Night”, unde orice student a avut oportunitatea de a învăța să joace șah, să-și dezvolte gândirea logică, dar și să lege prietenii.

Urmează luna mai, unde promitem să fim cel puțin la fel de activi și puși pe treabă ca în luna aprilie!