Programul Oficial de Internship al Guvernului României

Vă aducem în atenţie lansarea celei de-a şasea ediţie a Programului Oficial de Internship al Guvernului României, ce oferă studenţiilor şi tinerilor oportunitatea de a participa în programe de internship în cadrul structurilor Guvernului României, al ministerelor, al instituţiilor şi al autorităţiilor publice din România.
 
Ediţia din acest an se va desfăşura în perioada 16 iulie - 14 septembrie, sub egida Centenarului Marii Uniri de la 1918 şi va include un număr de 200 de locuri disponibile în instituţiile mai sus menţionate.
 
Programul este destinat tinerilor români cu vârsta maximă de 25 de ani la începerea stagiuluiu de practică, studenţi sau absolvenţi ai unei universităţi din România ori din afara ţării. Înscrierile se fac online, la 14 mai 2018, iar formularul de înscrieri este disponibil la adresa http://internship.gov.ro/register .
 
Programul Oficial de Internship al Guvernului va oferi tinerilor posibilitatea de a se acomoda cu modelul de lucru al administraţiei publice centrale şi de a se implica în proiecte ce le vor oferi oportunitatea de a pune în practică cunoştinţele dobândite în cursul anilor de studiu. De asemenea, stagiarii vor participa la discuţii şi întâlniri de lucru cu miniştri, secretari de stat, specialişti în diferite domenii de competenţă, precum şi training-uri şi workshop-uri tematice.
 
Pe perioada stagiului de practică, internii vor beneficia de o bursă lunară de 1.000 de lei, iar la finalul perioadei de internship vor primi un certificat din partea Guvernului României şi, la cerere, o scrisoare de recomandare din partea tutorilor.
 
Calendarul de organizare şi desfăşurare a ediţiei 2018 a Programului de Internship este structurat astfel:
 
 19 aprilie - 14 mai: depunerea candidaturilor online;
 14 mai - 3 iunie: evaluarea candidaţilor;
 4 iunie - 22 iunie: interviuri online;
 29 iunie: anunţarea rezultatelor;
 16 iulie: deschiderea Programului de Internship;
 14 septembrie: închiderea Programului de Internship;
 
Mai multe detalii privind modul de desfăşurare al acestui program pot fi obţinute la următoarele date de contact:
 
Biroul de presă al Guvernului: presa@gov.ro
Telefon: +40741252555