iTEC

IT Engineering Contest (iTEC) este, așa cum îi spune și numele, o competiție dedicată viitorilor specialiști în domeniul IT. Timp de câteva zile, la Timișoara se întâlnesc companii, elevi și studenți din toată țara, dornici de dezvoltare și inovație. În primăvara anului 2017 s-au adunat laolaltă aproape 200 de concurenți înscriși la una dintre cele 6 probe:

 

  • Algoritmică, o probă care amintește de olimpiada de informatică din liceu. Subiectele au fost împărțite în două categorii - elevi, respectiv studenți, soluțiile propuse de concurenți fiind apoi evaluate automat, cu ajutorul unei platforme online.

 

  • Application Development, probă ce constă în dezvoltarea unei aplicații desktop care rulează în regim stand-alone pe un computer.

 

  • Embedded Development, o probă destinată în principal studenților, a propus participanților dezvoltarea unui sistem cu funcționalitate diversificată, bazat pe microcontrollere.

 

  • Graphic Design este o probă ce impune realizarea unei identități vizuale și a unor materiale bazate pe aceasta, în decurs de câteva ore, pe o temă propusă de organizator. Proba vizează creativitatea participanților și abilitățile lor de a utiliza diverse unelte de design grafic (de exemplu, pachetul Adobe).

 

  • Mobile Development constă în dezvoltarea unei aplicații mobile conform cerințelor conținute în subiectele furnizate de către organizatori.

 

  • Proba de Web Development implică realizarea unei aplicații web pe o temă propusă de către organizatori. Participanții au nevoie atât de cunoștințe de web development (front-end și back-end), cât și de web design.

 

Ediția a 11-a, care va avea loc la finalul anului 2017, aduce câteva elemente de noutate:

  • Desfășurarea concursului sub forma unui hackathon, într-un spațiu care să apropie participanții, în scopul dezvoltării acestei comunități;

  • Introducerea unei noi probe: Game Development, care să faciliteze realizarea unor jocuri interesante și chiar lansarea lor ulterioară pe piață.

 

Perioada de desfășurare: 8-10 decembrie