ISWinT

 

International Student Week in Timișoara (ISWinT) este cel mai longeviv festival internaţional dedicat tinerilor din toate colţurile lumii. În 2017 a avut loc cea de-a 24-a ediţie a festivalului, în perioada 24 iulie - 4 august, reușind să adune 100 de studenţi internaţionali în orașul de pe Bega. Fiecare ediţie a festivalului este construită în jurul unei teme de actualitate care este mentiă să îi facă pe participanți să interacționeze unii cu ceilalți, pornind de la început de la un lucru pe care îl au în comun.

Tema din 2017 a fost „Travel to learn, express yourself! Add a new page to your story!”, prin abordarea căreia am vrut să punem accentul atât pe învățarea nonformală, cât și pe multiculturalitate. Ideea de a călători și învăța în același timp, atât de la formatori profesionali, cât și de la participanți din culturi diferite, determină dezvoltarea individuală a fiecăruia și îndeplinește scopul festivalului: acela de a se concentra pe oameni și pe experiențele pe care aceștia le trăiesc, care îi marchează.

 

Studenţii participanţi au putut alege unul dintre cele 10 ateliere de lucru: Capture the Moment, Debate the World, Define a Leader, Graphic Design, Improv Theater, Intro to Marketing, Multicultural Kitchen, Project Solutions, Speaking Mastery, Youth’s Startup. Pe lângă atelierele de lucru, participanţii festivalului au avut parte de diferite activităţi organizate pentru aceștia, printre care și unele activităţi deschise publicului timișorean. Dintre acestea amintim: o seară de concert, sesiunea plenară (ISWinT Talks) în cadrul căreia au avut loc dezbateri pe tema ISWinT-ului, Ziua Internaţională, unde participanţii din fiecare ţară au avut ocazia să prezinte obiceiuri, tradiții și particularități ale țării natale locuitorilor Timișoarei, ISWinT Day, ziua în care timișorenii au avut ocazia de a interacționa cu participanții internaționali în cadrul diferitelor ateliere organizate pentru ei (Zumba, Aerobic, Kangoo Jumps, olărit, dansuri latino și de societate, etc.), sau Parada ISWinT, unde timișorenii au avut ocazia să defileze alături de participanţii echipaţi cu steagurile naţionale și vuvuzele, activitate care s-a încheiat cu lansare de lampioane și un spectacol cu foc susținut de trupa Amaris Agni.

 

Opinii diferite, mentalităţi diferite, participanţi din toate colţurile lumii și organizatori mai mult decât dedicaţi; toate acestea aduc an de an însufleţire pe străzile Timișoarei.

 

Let’s ISWinT the world together!!!

Detalii pe https://iswint.ro/