Programul teatrului maghiar în luna februarie

     Dragi iubitori ai teatrului,
 
     Teatrul maghiar „Csiky Gergely” din Timișoara organizează o lună de spectacole. Atât maghiarii, cât și românii se pot bucura de ele, întrucât traducerea în limba română se va face prin intermediul unei căști. Mai jos aveți programul:

     Joi, 1 februarie, 19:00 Sala Mare

     RABENTHAL de Jörg Graser, regia Radu Afrim
 
„Dragostea este nemiloasă” – spune regizorul și autorul german Jörg Grasser. Negustorul de artă Maximilian Rabenthal își duce proaspăta soție, pe Helena, la petrecerea de nuntă care se ține la subsolul unui restaurant mizerabil, unde se servește doar „pește viu". Helena este supusă la un șir de umilințe, pentru a-și amuza soțul blazat. O comedie neagră despre decadența burgeză și distracțiile care satisfac cele mai bizare curiozități.
Distribuție: Tokai Andrea, Csata Zsolt, Bandi András Zsolt, Borbély B. Emília, Vass Richárd, Lukács Szilárd, Mihály Csongor și Molnár Bence.
Interzis spectatorilor sub 14 ani. 
Durata: 2 ore 20 minute
Bilete: 24/12 lei la casierie luni-vineri ora 16-19 şi în week-end înainte de începerea spectacolelor sau prin www.biletmaster.ro  Se asigură supratitrare în limba română.
 

     Vineri, 2 februarie, 19:00, Sala Mare

     SHAKESPEARE, SONNET 66 după William Shakespeare, regia Kokan Mladenovic
 
O abordare nouă a textului „Sonetului 66”, care reprezintă un punct de pornire pentru discutarea problemelor universale ale societăţii. Un spectacol viu, cu muzică originală, bazat în cea mai mare parte pe mişcare şi un limbaj teatral universal. Fiecare vers din sonetul 66 este transformat într-o scenă despre foamea de înavuţire şi statut, imigranţi, terorism,  corporaţii, război, ambiţie, etc.
Distribuţie: Aszalos Géza, Balázs Attila, Bandi András Zsolt, Borbély B. Emília, Csata Zsolt, Éder Enikő, Horváth Anna, Kiss Attila, Kocsárdi Levente, Lőrincz Rita, Magyari Etelka, Mátrai Lukács Sándor, Mátyás Zsolt Imre, Molnár Bence, Molnos András Csaba, Simó Emese, Tar Mónika, Tokai Andrea
Durata: 1 ora 20 minute
Bilete: 24/12 lei la casierie luni-vineri ora 16-19 şi în week-end înainte de începerea spectacolelor sau prin www.biletmaster.ro  Spectacol non-verbal.
 

      Sâmbătă, 3 februarie, 19:00, Sala Mare

      spectacol invitat al M Studio din Sfântu Gheorghe To_R, coregrafie și concept Frenák Pál
 
Coregraful maghiaro-francez Pal Frenak, recunoscut și premiat la nivel internațional, creează și trăiește paralel la Budapesta și la Paris. El a fondat prima sa companie în 1989, în Franța, însă, din anul 1999, a extins-o cu dansatori maghiari, continuându-şi activitatea în paralel, în Franța și Ungaria. Coregraful se inspiră adeseori din limbajul semnelor în producțiile sale, o experiență importantă din copilăria lui, părinții săi fiind surzi. Compania Pal Frenak a revoluționat scena dansului contemporan printr-un stil inedit și dinamic, cu o estetică sensibilă și un limbaj care depășește limitele expresivității verbale.
Spectacolul „Pomană” („To_R”) este o coproducție a Companiei Pal Frenak și a Studioului M. Regia și coregrafia spectacolului este semnată de Pal Frenak. Coregrafia îmbină stilul de dans inedit al lui Pal Frenak și limbajul semnelor, din care rezultă un joc al mișcărilor lineare și fluide.
Interzis spectatorilor sub 16 ani.  Durata: 50 minute
Bilete: 24/12 lei la casierie luni-vineri ora 16-19 şi în week-end înainte de începerea spectacolelor sau prin www.biletmaster.ro  Spectacol non-verbal.
 

       Joi, 8 februarie, 19:00, Sala Studio

      ULTIMA MUTARE (A VÉGJÁTÉK), inserturi din operele lui William Shakespeare, Friedrich Schiller, Eugène Ionesco și Örkény Istvàn, regia Kocsárdi Levente
 
“Care e secretul Teatrului? Dragostea, bineînţeles. Fără dragoste, durerea şi înfrîngerea sunt doar durere şi înfrângere. Nimic altceva. Dragostea, însă, le face să devină frumuseţe şi înţeles.” Spectacolul ne face cunoştinţă cu ultimii actori rămaşi într-un teatru vechi, a cărui clădire este propusă pentru demolare. Regele, Regina, Ducele şi Fata rememorează rolurile din vremurile de glorie, pledând pentru apărarea statutului actorilor şi al artei în societate. Pe fondul sonor al lucrărilor de demolare a teatrului, se vorbeşte despre construirea unui nou mall, a unui cartier rezidenţial sau a unei clădiri de birouri, situaţie atât de familiară în actualitate.
Distribuţia: Fall Ilona, Horányi László, Lukács Szilárd, Mátrai Lukács Sándor, Mátyás Zsolt Imre, Mihály Csongor, Szász Enikő, Vass Richárd
Durata: o oră 45 minute
Bilete: 16/8 lei la casierie luni-vineri ora 16-19 şi în week-end înainte de începerea spectacolelor sau prin www.biletmaster.ro Se asigură traducere în limba română la cască.

       Sâmbătă, 10 februarie, 19:00, Sala Studio

       GUPPI de Vasili Sigariev, regia Mucsi Zoltán
 
Guppi spune povestea impresionantă şi comică a unei femei nefericite, de a cărei existenţă se agaţă un bărbat bun şi altul rău. Femeia însingurată rătăceşte într-un labirint al afecţiunii, iubirii necondiţionate şi umilinţei. Spectacolul este o adaptare după textul lui Vasili Sigariev, scenarist şi regizor contemporan considerat de presa internaţională unul dintre principalele motoare alenoii dramaturgii ruse. Distribuţie: Nagy Dóra, Kiss Attila, Aszalos Géza, Makkai Eszter / Mag Tímea
Durata: o oră 40 minute
Bilete: 16/8 lei la casierie luni