Informații noi privind studenții din UPT

Având în vedere dispozițiile Decretului nr. 195/2020 privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României, a ordonanțelor militare nr. 1/2020 și 2/2020, precum și faptul că măsurile dispuse sunt actualizate periodic, în scopul asigurării continuității activităților în Universitatea Politehnica Timișoara și protejării sănătății angajaților și studenților UPT, se dispune:

Cu privire la studenți: 

Art. 5. Bursele sociale aflate în plata în luna martie 2020 se vor acorda și în luna aprilie 2020, urmând ca analizele ulterioare să se realizeze în funcție de evoluția situației.
Pentru stabilirea burselor de studiu se va realiza o simulare în vederea luării în calcul la începutul lunii aprilie 2020 a notelor primelor 2 prezentări aferente examenelor din semestrul I. În funcție de rezultate, în urma consultării cu reprezentanții studenților și în raport de evoluția situației se estimează că în luna aprilie 2020 se va lua o decizie în concret cu privire la modul de calcul pentru semestrul II.
Se recomandă ca studenții să plătească taxele aferente prezentării III prin transfer bancar în conturile care vor fi comunicate.
Situațiile în care studenții au fost în imposibilitatea obiectivă de a efectua plata la termenele stabilite vor fi analizate în concret, după caz.
 
Art. 7. Va fi monitorizată prin intermediul oricăror mijloace de comunicare și a reprezentantilor fiecărui an situația stării de sănătate a fiecărui student al Universității Politehnica Timişoara. Informatiile vor fi transmise studenților reprezentanți. Pentru orice comunicare confidențială se pune la dispoziție adresa de email probleme_studenti@upt.ro.
Fiecare facultate are obligația de a monitoriza situația propriilor studenți în ceea ce privește mijloacele pe care le au la dispoziție pentru a comunica și a putea primi materialele disciplinelor pe care le studiază. Situatiile critice vor fi comunicate conducerii universității pentru identificarea unor soluții favorabile studenților. În acest demers facultățile vor colabora cu reprezentanții studenților.
 
Mai multe detalii privind întreaga hotărâre, găsiți aici.